Rolex – historien om et ikonisk ur

Rolex er meget mere end et eksklusivt armbåndsur – det er indbegrebet af status, mode og succes. Det luksuriøse ur har gennem tiden udviklet sig til et af verdens stærkeste brands med en hæsblæsende historie, der strækker sig over et helt århundrede. Her kan du blive klogere på den utrolige historie og få indblik i, hvad der gør brandet så unikt og efterspurgt af mænd såvel som kvinder verden over.

Udgivet 09/07 2019

Drømmen om at skabe et præcist armbåndsur

Hans Wilsdorf, grundlæggeren af Rolex, var i en ung alder enormt dedikeret til ure. Allerede som 24-årig stiftede den unge tysker en virksomhed i London i 1905, hvor han specialiserede sig i distribution af ure. Han drømte om at udvikle et armbåndsur, som både var elegant og præcist, men det var ikke en let drøm at forløse, for på daværende tidspunkt var armbåndsure ikke ret akkurate. Men, med hjælp fra en schweizisk urproducent i Bienne fik han udstyret urene med små, præcise bevægelser, og det skulle blive begyndelsen på den fantastiske historie om det ikoniske ur; Rolex.

Certifikat for præcision

Navnet Rolex kom til Hans Wilsdorf, da han sad i en hestevogn i 1908, efter han længe havde grublet over et navn, der både var kort, nemt at huske og tog sig godt ud på en urskive. To år senere, i 1910, kunne den visionære og perfektionistiske urmager endelig præsentere det første armbåndsur i verden med schweizisk certifikat for kronometrisk præcision. Wilsdorfs drøm var gået i opfyldelse, og den skulle vise sig at blive vildere, end han nogensinde havde turdet håbe på. I 1914 blev Rolex-armbåndsuret tildelt et certifikat for præcision og derfra gik det rigtig stærkt.

Verdens første vandtætte ur

Et af de mest ikoniske og banebrydende Rolex-ure er modellen Oyster, der blev lanceret i 1926. Det særlige ved denne model var, at det var det første vandtætte ur i verden, hvilket blev bevist året efter, da den unge svømmer, Mercedes Gleitze krydsede den engelske kanal med et Rolex Oyster-ur om håndleddet. Da hun nåede i mål, var uret i perfekt stand. I dag er Rolex Oyster til stadighed et af de mest populære dykkerure på globalt plan.

Allerede i 1931 kom der endnu en banebrydende model på markedet, nemlig Perpetual, som var selvoptrækkende via strøm fra en smart lille rotor, der var monteret i uret. I 1945 så modellen Datejust dagens lys. Den havde flere forskellige funktioner - blandt andet automatisk datoskift. Rolex har altid været foran, når det kommer til teknologi, og branding, så det er ikke så mærkeligt, at det ikoniske ur-mærke nyder den succes, som er tilfældet.

15 veldrejede modeller

Der findes 15 Rolex-modeller i alt. Ud over de allerede nævnte modeller, kan blandt andet nævnes Submariner, Explorer, Sea-Dweller, Daytona, GMT-master og Sky-Dweller. Modellene er opdelt i to kollektioner – den klassiske med alle de tidløse ure, og de professionelle som består af de sportslige ure. Hver model findes i flere udgaver med hver deres modelnummer, og alle Rolex-ure er prydet med et unikt serienummer. Bare i 2019 er der kommer 6 nye varianter. Vi har mange af modellerne i vores brede sortiment af rolexure, og garanteret også et, der passer til din unikke stil og personlighed. Når du investerer i et Rolex-ur, så får du ikke bare et ur – du får en bid af brandet og det særlige sus, der omgiver hele historien om uret. Det er en af grundende til, at uret er så eftertragtet og på ønskelisten hos mange mænd og kvinder verden over.

Synonym med kvalitet, luksus og høj cigarføring

Klæder skaber folk – og det samme kan siges om armbåndsure. Rolex er og bliver et synligt statussymbol og synonym med kvalitet, luksus og høj cigarføring – i ordets mest positive forstand. Gennem tiden er Rolex blevet kendt for den særlige kombination af elegance og kvalitet. Men med priser de fleste kan kigge langt efter, er uret absolut ikke tilgængeligt for alle og enhver, hvilket gør det endnu mere eftertragtet og unikt. Rolex er for de særligt indviede – cremen af cremen. Det er et ur, der i bogstaveligste forstand har besteget Mount Everest – på håndleddet af Sir Edmund Hillary, og modellen Rolex Deep Sea Special har dykket 11.000 meter i selskab med Jacques Piccard. Som om det ikke var nok, så har en Rolex-model også siddet på selveste Sean Connery i rollen som James Bond i filmen ”Dr. No”, og det elegante ur er også spottet på eventyreren Jacques Cousteau. Så, man må sige, at Rolex-uret har været på eventyr gennem tiden, hvilket i høj grad har været medvirkende til den massive succes.

Urmagerens ånd lever videre

I dag fås de fleste Rolex-modeller brugt til priser, hvor lidt flere kan være med – således også her hos Swisstime. Du finder mange af de efterspurgte Rolex-modeller, nye som brugte i vores sortiment her på swisstime.dk. Lige for tiden er særligt sportsmodellerne i høj kurs – sandsynligvis pga af de mange fede funktioner, men måske også fordi det er blevet status at udstråle sundhed. Mange falder også for de gamle klassiske vintage-modeller. 

For at vende tilbage til historien og manden bag det hele Hans Wilsdorf, så oprettede han, efter sin konens død i 1944, en fond, som i dag er en af de største velgørende fonds på globalt plan. Den støtter kunst, kultur, uddannelse, truede dyr , regnskove og meget mere. Den geniale og innovative urmager døde i 1960, men hans ånd lever videre i de mange stilfulde Rolex-ure og den utrolige historie, som gennem de mange ure har forgrenet sig til hele verden.