Mekanisk magi - Léon Breitlinger
I 1884 kom et nyt og spændende brand til verden. Léon Breitling var en dygtig og ihærdig urmager, som skabte ikke kun almindelige ure, men også forskelligt måleudstyr. Hans geniale ideer blev skabt i hans værksted St. Imier, hvor det det ikke tog lang tid, før han blev kendt vidt og bredt for hans stilfulde og teknologiske lommeure. Disse ure blev berømte for deres elegante mekaniske karakteristika, og hurtigt fik Breitling og hans ure et fantastisk ry.
Breitling Århus har i sit sortiment mange forskellige typer af ure, som følger Léon Breitlings ideer om godt håndværk. Breitling fokuserede meget på kronograf funktionen i uret. Dette er en funktion, som kan måle den tid, som går fra start til slut. En kronograf funktion er derfor en form for stopur, som kan måle forskellige tidsintervaller. Breitling fik i 1889 et patent på netop denne funktion gennem en simpel model, og på den måde adskilte han sig fra hans konkurrenter. Hos Breitling Århus er der stadig fokus på denne funktion i urene, da dette er kendetegnet for mærket, men dette betyder ikke, at der ikke findes almindelige ure i sortimentet, som også sætter fokus på simpel men godt håndværk.
Hos Breitling Århus finder du ure med et elegant og flot design. Disse ure kommer med en utroligt u-kompliceret fremstillingsprocess, som kommer af et intelligent design. Derudover er vedligeholdelsen af et ur fra Breitling Århus simpelt og komplikationsfrit, og du kan derfor nyde dit ur, uden at skulle bekymre dig om dårligt designet mekanik.
Senere i 1893 fik Léon Breitling et nyt patent på et batteri, som kunne holde i hele 8 dage. Dette var et stort skridt imod de moderne batterier, som vi nyder i dag. Igen i 1893 ramte Breitling en anden stor milepæl, som skulle danne basis for det design, som stadig kan ses hos Breitling Århus. Kronograf funktionen i hans ure blev så akkurate, at det blev muligt at måle præcist ned til to femtedele af et sekund. Breitling skabte også et ur, som kunne måle pulsen på den, som bar uret, og den blev hurtigt utroligt populær i den medicinske verden. Kun 10 år efter alle disse forbedringer, var der 100.000 ure med kronograf funktionen og stopuret.
Den næste generation af urmekanik - Gaston Breitling
Efter faderens død i 1914, tog hans søn Gaston Breitling over for hans far, og han skabte den næste generation af ure. Den originale tankegang som krævede nytænkning og et innovativt flair gik ikke tabt. Denne tilgang til det originale design og mekaniske system, skabte knappen siddende over urkronen, som startede kronograf systemet i uret. Denne funktion kan stadig ses hos de ure, som er i sortimentet hos Breitling Århus. Denne opfindelse var stor og blev senere bygget videre på, da Gaston Breitling opfandt en mekanisme, hvor man kunne starte og stoppe tiden på knappen over urkronen, men også ved at trykke på urkronen kunne slette gamle data og skabe nye.
Tredje generation af ekseptionelt håndværk - Willy Breitling
Som en konsekvens af Gaston Breitlings pludselige død i 1927, kunne hans 14 årige søn Willy Breitling ikke tager over på grund af hans lave alder. Breitling ure blev derfor lagt i hænderne på et team bestående af eksterne medlemmer, og sammen fik de Breitling ur gennem Wall Street krakket og gennem Den Amerikanske Depression. Efterfølgende havde Willy BReitling en alder, hvor han kunne følge i hans fars og farfars fodspor. Hos BReitling Århus kan man stadig finde de karakteristika, som han skabte i 1934, hvor han introducerede to knapper til brugen af kronograf mekanismen.
Som en ekstra del af det elegante og moderne design, skabte Willy Breitling også lysende tal og analoge tidsvisere på urskiven, som kunne ses i mørket. Disse forskellige design features skabte stor opmærksomhed hos militæret i tiden op til anden verdenskrig og Huit Aviation Department blev en hovedleverandør til The Royal Air Force.
Efter 1952 nytænkte Breitling endnu en mekanisme i uret, som skulle revolutionere urmekanik for bestandigt. SuperOcean. Dette blev et ur skabt til dykning, og uret blev designet til at kunne være tæt og funktionsdygtigt på dybder op til 200 meter. I 1962 skabte BReitling endnu et ur, hvor konkurrenterne ikke havde en chance. Dette ur blev en version af den tidligere version af NaviTimer, som kunne vise alle 24 timer af døgnet, og du kunne derfor skelne mellem nat og dag. Dette design blev en del af teamet på Aurora rumraket, som satte mod stjernerne i 1962.
Breitlings originale ure havde altså med de kommende generationer kun forbedret kvalitet og udstyr, og det var derfor en naturlig udvikling at forskellige design, som passede til kvinder, blev sat i produktion.
Slutningen på en æra
Efter Willy Breitlings død i 1979 overtog Ernest Schneider Breitling Ure, og indtil 2017 var det han og hans families opgave at føre de originale tanker videre. Det var igennem denne periode, at urene vi kender den dag i kommer fra. SuperOcean modellen, The Aviator, Navitimer og Chronomat urene, som du finder hos Breitling Århus’ sortiment, blev raffineret gennem denne periode, og det elegante og moderne design er et resultat af en udvikling som har stået på igennem mere end 125 år. i 2010 udkom The Chronospace, som kom med ikke kun almindelig tidsvisning, men også et kronograf system, som er akkurat ned til en hundrededel af et sekund, et display med en alarm, en kalender, en nedtæller, GMT tidsmåler og muligheden for indstilling af en anden tidszone udover din egen. Dette ur er kun et eksempel på et af de eksemplarer som kan findes hos Breitling Århus. Siden Léon Breitlings første opdagelser inden for urmekanik sket en helt fantastisk udvikling i teknologi og design, og du kan derfor med et Breitling ur vise, at du sætter pris på elegance og simpelt med fantastisk håndværk.