Panerai Århus

Panerai ure udstråler kraft og godt håndværk. Indbygget i hver eneste kollektion, hvert eneste design, finder du sans for detaljen. Disse ure er bygget med øje for eksklusive kvalitets materialer, og det er sikkert at sige, at et ur fra Panerai Århus, vil give dig følelsen af success. Hos Panerai Århus, har du muligheden for at vælge mellem en stor kollektion af luksus ure, som passer bedst til dig og dine behov. 

Historien bag mekanikken

Panerai uret finder sin begyndelse i 1860. Det er i denne periode, at det første værksted blev bygget op af italienske Giovanni Panerai i hjertet af Firenze. Det var dog ikke kun en urmager forretning, som Panerai åbnede. Han skabte også den første skole for kommende urmagere i byen. Senere flytter Panerai værkstedet og butikken til Palazzo Arcivescovile i Piazza San Giovanni, hvor det stadig ligger den dag i dag. Sidenhen har butikken og værkstedet dog skiftet navn til “Orologeria Svizzera”. 

De fire kollektionslinjer

Panerai urkollektionen gemmer på hele fire forskellige linjer, som alle er æstetisk forskellige, og som repræsenterer Panerai´s værdier. Den første er Historic kollektionen, som repræsenterer den lange og imponerende historie, som ligger bag Panerai mærket, hele vejen tilbage til 1860. Denne model bringer dig tilbage til det gamle håndværk, som blev udviklet i det lille værksted i Italien, mens det samtidig giver dig muligheden for at nyde moderne og effektivt schweizisk urmekanik. 

Den næste kollektion i Panerai Århus er Contemporary. Disse ure tager dig med til nutiden, hvor der er sat fokus på modernitet og klare linjer. Disse ure er blevet designet til at udstråle de bedste sider af nutidens design, og i denne kollektion finder du et højere niveau af detaljer på din urskive, som giver et eksklusivt finish. 

Den tredje kollektion er Manifattura modellen, som er skabt som en ideel blanding af nutiden og fortiden. Det er i denne kollektion, at du finder inspiration i designet fra rødderne i det gamle Italien, mens du også kan nyde tiden trends. 

Den fjerde og sidste kollektion i Panerai Århus er Special Editions modellerne. Disse er modeller skabt med innovation og nytænkning i sinde, og derfor er de alle helt unikke. Disse ure bliver kun produceret i en begrænset udgave. Denne kollektion er hele tiden i udvikling, og det er derfor ikke en standard kollektion, som er med i Panerais udvalg. 

Det er dog vigtigt at huske på, at alle urene er skabt med tanker i eksklusivt Italiensk design. Dog er alt nuværende produktion varetaget i Schweiz, men dette er ikke en degradering af håndværket. Urene bliver skabt af den schweiziske-elite, når det kommer til produktionen af luksus ure. 

Udviklingen af Radiomir

En stor del af historien, som ligger bag den fantastiske kvalitet hos Panerai Århus urene, ligger i udstyret, som blev designet til den italienske flåde i 1916. I denne periode blev der nemlig søgt et patent på et stof, som blev en del af tallene og viserne i urene, som skulle gøre, at de lyste op i mørket. Dette blev en stor succes, og da malingen, som blev brugt, havde egenskaber, som gjorde mekanikken vandtæt, blev det hurtigt til en fast del af produktionen af Panerai ure. 

I 1936 blev den første prototype af Panerai Radiomir ur designet. Dette design blev skabt med kommandørerne af frømændene i den første ubåds gruppe i den Royale Italienske Flåde. Det var dog kun 10 prototyper, som blev skabt tilbage ved starten af Anden Verdenskrig. Til den dag i dag er der stadig mange forskellige designelementer, som går igen i Radiomir designet. Du får som en del af denne model et 47mm stålhus, som huser den uforlignelige mekanik, selvlysende tal og visere, og en vandtæt læderrem, som er så lang, at den kan blive båret over et fuldt dykkerudstyrssæt. 

Miljøvenlige produkter

Materialerne som er i brug hos Panerai Århus er centreret om ønsket at være så miljøvenlige som mulige. Derfor har Panerai startet en process i at følge og vælge de bedste kilder til læder i henhold til den anmodning, som er udsendt af Protection Suisse Des Animaux (PSA). Du kan altså være sikker på, at der er blevet taget hensyn til udnyttelsen af dyreliv inden produktionen af uret, og at alle love i henhold til dyrevelfærd er blevet overholdt. 

Som en del af Panerai urkollektionerne, har du muligheden for at kunne vælge alliagtorlæder, som dit urrem. Dette er en mulighed, fordi Panerai udelukkende benytter alligatorskind fra farme i Louisiana, USA, som udelukkende bliver behandlet i Europa. Disse farme garantere kvaliteten på dit produkt, mens dyrene bliver behandlet efter CITES reguleringer inden for dyrevelfærd. 

Innovation 

Som en del af Panerai Århus urene finder du alle tegn på den bedste innovation. Panerai har nemlig skabt en model, som matcher alle de krav, som du måtte have til et moderne og effektivt ur. Den nye P.3001/C Calibre model har ramt markedet, og den tager alle med storm. Den effektive blanding af kvalitetsmaterialer, samt en legering skabt på let men udholdende kulstof, gør at friktionen mellem de bevægelige dele i urets mekanik blevet mindsket til et minimum. Og med et ikke eksisterende behov for at blive smurt udenpå, har Panerai skabt et ur, som du har garanti på i hele 50 år. Urskiven er designet og bygget af små kulstof nanotubes, som giver dig en mindsket refleksion gennem lysabsobering. Resultatet er altså et fuldstændig sort skive, som fremhæver de moderne og enkle blå visere og tal på uret. 

Urhuset er skabt af carbotech. Dette er et materiale bygget af flere lag af ultratynde kulstofplader, som er presset sammen med en special polymer ved en kontrolleret temperatur. Dette gør, at når du modtager dit nye Panerai Århus ur i denne model, får du et ur som er helt specielt. Denne metode af produktion gør nemlig, at hvert eneste ur er unikt. Dette er dog kun et af de gode kvaliteter, som dette materiale gør muligt. Du får også et ur, som er let og behageligt at have på, det er allergivenligt, og det er ikke udsat for risikoen for ætsning. Dette er selvfølgelig ud over at have fantastiske egenskaber i forhold til mekanikken i uret.